• Kontakt

POŽAR v Škofji Loki, na Kidričevi cesti (SKLEDAR.TV)

Kljub temu, da v okviru strokovne televizije SKLEDAR.TV spremljamo strokovno problematiko, sem med vožnjo proti središču Škofje Loke na desni strani Kidričeve ceste zagledal velik oblak črnega dima, ki se je dvigoval nad skednjem ob veliki stanovanjski hiši in se zgrozil, da je najbrž izbruhnil požar. Podzavestno sem na bližnjem avtobusnem postajališču ustavil avtomobil in pograbil za kamero in medtem, ko sem izvedel, da so gasilci že na poti, začel snemati in fotografirati.
Človeška življenja na srečo niso bila ogrožena.
Potem, ko sem naslednji dan v Delu prebral, da so škofjeloški gasilci prejeli klic na pomoč ob 21.32 in da so bili po trditvah njihovega poveljnika, Jožeta Arharja v petih minutah na kraju požara, moram priznati, da so se mi minute, ko sem snemal, zdele kot cela večnost. Skedenj je takorekoč že pogorel in ognjeni zublji so začeli načenjati stanovanjsko hišo, junakov, ki bi ukrotili uničujoče ognjene zublje pa od nikoder...!
Žal se mi je tako zdelo, čeprav zdaj, ko odčitavam minute iz posnetkov, lahko izračunam, da so se v bistvu odzvali dokaj hitro!
Šele takrat, ko si sam priča tako zastrašujočemu požaru, se začneš zavedati, kako bliskovit in hitro uničujoč je ogenj - zato naj bodo ti grozoviti posnetki v opomin in svarilo vsem nam, da bi bili kar se da pripravljeni, če bi nas doletelo najhujše, vsekakor pa skrbno preglejmo električno in plinsko napeljavo in se opremimo z gasilnimi aparati, saj nikoli ne vemo, kaj nas utegne doletiti in kje!

<br>(Avtor: Milan Skledar)


(Avtor: Milan Skledar)